Nieuws

09-05-2023
57,3 % van de woningen in Vlaanderen kreeg in 2022 een EPC-label A, B of C. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Enkel voor deze woningen mag nog een volledige indexering van de huurprijs worden toegepast. Ze hebben een energiescore van 300 of minder, wat lager is dan het Vlaamse gemiddelde van 342.
24-03-2023
Ook in 2024 verlaagd BTW-tarief van 6% bij sloop- en wederopbouw?
Belgen die hun woning slopen en heropbouwen, genieten ook dit jaar nog een verlaagd btw-tarief van 6 procent. Maar wat in 2024? Komt er een nieuwe verlenging? Wordt het 6%-tarief definitief verankerd of zal er opnieuw vaker 21% btw moeten worden betaald? Zowel kopers als vastgoedpromotoren liggen daar wakker van, aangezien het mee de kost van een aankoop/project bepaalt. We stelden de vraag aan het kabinet van de minister van Financiën, maar daar konden ze nog geen zekerheid geven.
15-03-2023
VACATURE: Wij zoeken administratief-commercieel vastgoedtalent!
Immosign+ zoekt administratief-commercieel vastgoedtalent! Ben jij gebeten door de vastgoedmicrobe en ben je op zoek naar een uitdagende job in een vooruitstrevend vastgoedkantoor? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Immosign+ is inmiddels een gevestigde waarde in Noord-Limburg en beschikt over 2 vestigingen te Bocholt en Bree.
13-02-2023
Vanaf nu ook bereikbaar via whatsapp business
Wilt u ons graag op eenvoudige wijze documenten doorsturen maar is mailen niet je dingen? Dan kan je ons vanaf nu ook bereiken via whatsapp business!
13-12-2022
Kan de verhuurder verplicht worden om een elektrische laadpaal bij de huurwoning te installeren?
De elektrische wagens (EV’s) maken zich op om de verbrandingsmotoren van de troon te stoten. EV’s zijn de toekomst, maar zijn we daarop voorbereid? Kunnen we tijdig de bijkomende infrastructuur voorzien? Wat bijvoorbeeld bij huurwoningen? Stel dat de huurder beschikt over een elektrische wagen. Kan de verhuurder in dat geval verplicht worden om een elektrische laadpaal bij de huurwoning te installeren?
13-12-2022
Het asbestattest
Een asbestattest is het resultaat van een asbestinventarisatie van een gebouw. Op basis van deze inventarisatie levert de OVAM voor elk gebouw een uniek asbestattest af. Dit attest bevat informatie over asbest in het gebouw en toetst of het asbestveilig is.
13-12-2022
Renovatieverplichting voor residentiële gebouwen vanaf 2023
Vanaf 1 januari 2023 start de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen, dus voor eengezinswoningen en appartementen. Alle woningen en appartementen die vanaf 2023 zijn aangekocht met label E of F, moeten verplicht gerenoveerd worden naar label D of beter, binnen de 5 jaar na aankoop.